Chasing your Dreams - ett peptalk från Dani

Hej änglar,
 
Jag heter Dani Bogatie och jag är en modebloggare/mikroinfluencer/ny YouTuber med passion för styling , skönhet och spridning av självkärlek.
 
Jag presenterar mig själv, för i den här artikeln vill jag prata om att jaga dina drömmar, och jag tänkte att diskutera mina skulle vara en lämplig plats att börja.
 
Det här året har varit mitt första år från gymnasiet, och som de flesta utexaminerade började jag året med att känna mig vilsen och förvirrad över min framtid. Frågan "vad gör jag med mitt liv" slängdes runt i många olika former och av många olika människor. Pressen att få reda på ditt liv i så ung ålder är löjligt, men det är för en annan artikel.
 
Det var inte förrän i mars i år som jag upptäckte en passion för att dela med mig av mina kläder och livsstil online. Sedan dess har jag byggt upp en liten men växande följare och hittat min kreativa nisch. Onödigt att säga att drömmen om att förvandla denna "hobby" till ett heltidsjobb föddes.
 
För några dagar sedan bestämde jag mig för att fråga mina följare om deras drömmar. Jag ställde frågan "vad drömmer du om att göra just nu" och följde den med "vad hindrar dig?"
 
På min första fråga fick jag en mängd vitt skilda svar, som att starta en YouTube-kanal, resa, ägnar sig åt fotografering, modellering och att flytta hemifrån. Som svar på min andra fråga, "vad hindrar dig", blev jag chockad när jag noterade att allas svar var nästan exakt detsamma - rädsla för att bli dömd.
 
Det är intressant att tänka på det faktum att alla har en annan dröm, en hemlig passion eller mål, men vi är alla förenade i vår rädsla för att döma.
 
Jag är säker på att säga att vi alla har upplevt denna rädsla någon gång i livet. Kanske upplever du det då och då, eller kanske, som jag själv, känner du det varje dag. Oavsett vilket kommer jag inte att säga till dig att "sluta oroa dig" om vad folk tycker om dig, eller att du inte kommer att bli dömd.
 
Istället vill jag uppmuntra dig att acceptera att folk SKA döma dig. Ja, du läste rätt. FOLK KOMMER ATT DÖMA DIG.
 
Folk kommer att döma dig oavsett vad du gör. Oavsett om du skaffar en ny tatuering, äter avo toast till lunch, eller börjar surfa, kommer det alltid att finnas människor där ute som vill bedöma ditt liv och dina beslut.
 
Jag är här för att säga åt dig att göra det ändå. Börja på dina drömmar, just nu. Sluta skjuta upp det tills du tar examen från universitetet, eller ökar ditt självförtroende, eller har mer pengar sparade, eller vilken annan ursäkt du använder, för jag kan lova dig, det är en ursäkt.
 
Börja redan nu! Skriv ner dina mål, skapa en plan och använd den där rädslan för att döma som motivation för att bevisa för dig själv att du kan göra det! Du kan göra vad du vill, och du är skyldig dig själv att börja.
 
Jag började det här året för rädd för att ens sätta mig ner framför en kamera, och nu vloggar jag bekvämt mina dagar och dela mitt liv. Varje dag som du tar ett steg mot att uppnå dina drömmar, blir det lättare. Din passion kommer att växa och din själ kommer att tändas och din önskan att leva livet fullt ut kommer att blomstra.
 
Det är din rättighet och ditt ansvar att få ut det mesta av det här livet och jaga efter allt som upphetsar dig. Du förtjänar att leva ett passionerat, tillfredsställande liv, och jag säger att du är kapabel.
 
Allt du behöver göra är att börja...